חשיבות כתיבת צוואה
אחד הנושאים הקשורים לעניין פטירתו של אדם הוא חלוקת רכושו. חלוקת רכוש יכולה לגרום ללא מעט מחלוקות בין יורשים ואף אחד לא מעוניין בכך. כתיבת צוואה היא הדרך להפחית את הסיכוי לכך באופן משמעותי. אמנם יכולים לעלות ויכוחים גם בעת חלוקת רכוש על פי צוואה אך לפחות מבחינת המצווה זו הדרך למנוע את הדברים עד כמה שאפשר. כדי שאכן כך יהיה כתיבת צוואה מומלץ לא לעשות לבד אלא בעזרת עורך דין המתמחה בענייני צוואות וירושות אשר ידאג לכך שהצוואה תהיה מפורטת וכוללת את כל רכושו של אדם וגם כתובה באופן ברור ללא פרטים חסרים.
איך נעשית כתיבת צוואה?
כתיבת צוואה או עריכתה באופן כללי יכולות להתבצע במספר דרכים. הדרך המוכרת ביותר היא צוואה הכתובה בכתב יד. בצוואה כזו יש לציין את תאריך כתיבתה וצריכה להיות חתימה של המצווה. אמנם זהו סוג הצוואות הנפוץ אך כיוון שהמצווה כתב את צוואתו לבד או בנוכחות עורך דין אך ללא טקס או עדים אחרים יש יורשים שמנצלים זאת לערעור על הצוואה או התנגדות לקיומה. סוג אחר של צוואה היא בנוכחות עדים. תפקידם של העדים הוא רק להיות נוכחים ולהעיד בעת הצורך שהצוואה נכתבה באופן חופשי על פי רצון המצווה. דרך שלישית בה נעשית כתיבת צוואה היא בפני רשות, שיכולה להיות רשם לענייני ירושה, בית משפט לענייני משפחה ועוד. דרך רביעית היא עריכת צוואה בע"פ שנעשית כאשר אדם נמצא במצב שאינו מאפשר לו את כתיבת הצוואה. הוא אומר את דבריו והם נכתבים ע"י שני אנשים בהתאם לבקשתו.
מהי צוואה הדדית?
צוואה הדדית. נערכת ביחד ע"י שני בני זוג ובצוואה זו הם מורישים את כל הרכוש לידי בן/ בת הזוג שנותר/ה בחיים. כתיבת הצוואה נעשית ע"י שני בני הזוג יחד ולמעשה מדובר על חוזה הדדי בו כל צד מתחייב כלפי האחר להעביר אליו את כל רכושו. לא רק זוג נשוי יכול לערוך צוואה כזאת אלא גם ידועים בציבור אך התנאי כן צריך להיות קשר ארוך ויציב לאורך זמן. צוואה כזו יכולה למנוע סכסוכי יורשים לאחר פטירת אחד מבני הזוג וגם לתת לבן הזוג שנותר בחיים ביטחון כלכלי.
עו"ד אור עזריה מתמחה בכל הקשור לענייני משפחה כולל צוואות וירושות והיא מלווה את לקוחותיה במקצועיות בנושא רגיש זה. מוזמנים ליצור קשר.