משמורת ילדים משותפת
אין ספק: גירושין הם קלים הרבה יותר כאשר אין ילדים בתמונה. אין רכוש, גם הרב ביותר, שידמה בחשיבותו מבחינת ההורים לילדים שלהם. זהו גם הדבר המשותף לשני ההורים: שניהם, לפחות ברוב הגדול של המקרים, רוצים קשר עם ילדיהם בצורה העמוקה ביותר שיש. בשל הרגישות הרבה של העניין, משמורת ילדים היא נושא כבד ולא פשוט בתוך הסכם הגירושין. היום יותר ויותר זוגות בוחרים להגיע להסכמה גם בנושא משמורת ילדים כמו גם לגבי ההסכם כולו בתהליך גישור המנוהל מחוץ לבית המשפט.
מה קובע החוק לגבי משמורת ילדים?
כאשר דברים מתנהלים בבית המשפט, כל מקרה אמנם נבדק לגופו ויכולות להתקבל החלטות שונות בין משפחה אחת לאחרת אך עדיין יש מספר חוקים מנחים. אחד החוקים הוא חזקת הגיל הרך. על פי חוק זה, כל עוד לא הוכח שכדאי לנהוג אחרת, תהיה נטייה לקבוע שההורה המשמורן לילדים עד גיל 6 הוא האם. כאמור, בדיונים על משמורת ילדים יכול עורך הדין המייצג את האב להציג טיעונים סותרים. חוק אחר שתמיד יהיה לנגד עיניו של השופט הוא טובת הילד. כאן מדובר על ילדים בכל גיל. תמיד בית המשפט יקבע את החלטותיו כך שהוא שם את הילד ואת טובתו במרכז ויסתמך על גורמים שונים כמו שעות העבודה של ההורים, מקום מגוריהם, יחסם עם הילדים ועוד.
משמורת משותפת- פתרון מועדף ע"י הורים רבים
כל עוד הקשר והתקשורת בין ההורים הם טובים, ברבות מהמשפחות האופציה המועדפת לגבי משמורת ילדים היא משמורת משותפת. לעומת מצב בו ישנו הורה אחד המוגדר כהורה משמורן ולאחר ישנם הסדרי שהיה, במשמורת משותפת החלוקה בין ההורים היא שווה. הילדים שוהים בבתי ההורים באופן שווה וכך גם האחריות בכל הקשור לגידול הילדים מוטלת על שני הצדדים באופן שווה, ההחלטות צריכות להתקבל יחד וכן כלכלת הילדים מתחלקת. במצב זה המזונות נקבעים בעיקר על פי הבדלים ביכולת ההשתכרות בין ההורים או אם ישנה הוצאה משמעותית ביום בו הילד נמצא אצל אחד ההורים ולכן הוא המשלם (למשל חוג יקר).
עו"ד אור עזריה היא עו"ד לענייני משפחה וגירושין בעלת ניסיון רב הן בייצוג בבית המשפט והן בהובלת הגעה להסכם הגירושין בגישור. מוזמנים ליצור קשר.